Stop Bush
De Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging - 11.11.11, de milieu-, vredes- en mensenrechtenbewegingen - roept op tot een gezamenlijke protestmanifestatie n.a.v. de komst van VS-president Bush naar Brussel op 21 en 22 februari. Zij drukken hiermee hun ongerustheid uit over de negatieve rol die de VS spelen in de internationale gemeenschap, o.a. op vlak van leefmilieu, mensenrechten, vrede en ontwikkeling. Allen daarheen, zou ik zeggen.
¶Berchem Groen¶
¶ 23:53 -
Stuur een mailtje !
-
Reacties :
Vrede, mensenrechten??? Tja en dat van de partij die mee heeft toegestaan dat minimi's werden geleverd aan "de prille democratie" Nepal. Gaan jullie dan ook actief gaan protesteren op het volgend socialistisch congres aanezien Steveart actief een dictatuur steunt (Cuba), of is dit eigenlijk feitelijk ook de schuld van Bush?? Leefmilieu?? Ja België heeft Kyoto ondertekend en het zal weer vonken geven. Aangezien de kerncentrales worden gesloten moeten we 60% van onze energie op een andere manier gaan genereren. De ironie wil in dat geval dat we het hoogst waarschijnlijk energie in Frankrijk gaan kopen, en die komt van (goed gegokt!) kerncentrales. Dus Kyoto, wat gaat onze modelstaat doen?? We gaan met zijn allen een marginale inspanning doen voornamelijk door nog meer energietaksen te heffen en alsdusdanig het verbruik naar beneden te halen (rara welke sociale categorie zal al aan het hopen zijn dat de zomer snel begint). En voor de rest gaan we in Rusland licenties gaan kopen. Misschien kunnen we die ook kopen in de "prille democratie" Congo zodat de werkzekerheid weer verbeterd is in Herstal. Stoppen jullie Bush maar, maar onthoud dat we zelf niet heel hoog van de toren moeten blazen.
# gepost door Anoniem : maandag, februari 21, 2005 1:45:00 p.m.
1. Nepal : dat was inderdaad een vergissing. En het heeft dan ook de politieke loopbaan van Magda Aelvoet beëindigd. 2. Nucleaire energie in Frankrijk kopen, licenties in Rusland kopen, het zijn geen maatregelen die Groen! mee heeft beslist of mee zal beslissen. Integendeel. Het is perfect mogelijk om niet-nucleaire energie te produceren, en tegelijkertijd het Kyoto-protocol te halen. Althans, als we nu beginnen te onderzoeken en ontwikkelen. En daarom is het goed dat de beslissing om uit kernenergie te stappen genomen is. Zodat de sector wat meer zekerheid heeft, en de nodige investeringen kan plannen. Jammer genoeg hebben we in de huidige regering wat politici met een spreekwoordelijke middenstandersmentaliteit, die met andere woorden niet echt op lange termijn kunnen denken.
# gepost door Luc Verhelst : dinsdag, februari 22, 2005 6:44:00 p.m.
Maar waarom al een schema met specifieke data opleggen als men nog niet zeker is op welke manier men dan de energie van de kerncentrales gaat vervangen?? Groen! heeft dat schema weldegelijk goedgekeurd en was er weldegelijk van op de hoogte dat groene energie (windenergie e.d.) tot op heden een aanvulling doch geen vervanging kan betekenen voor kernenergie. Pleiten voor meer research en development in die materie lijkt mij logisch hoewel men zich de vraag moet stellen of dat de overheid dit zelf moet doen dan wel bedrijven moet aanmoedigen dit te doen (ik pleit voor het 2de).
# gepost door Anoniem : dinsdag, februari 22, 2005 10:53:00 p.m.
De bedrijven aanmoedigen, dat gebeurt toch met de uitstapbeslissing. Je moedigt bedrijven ondermeer aan door de zekerheid dat hun investeringen in R&D een minimale return zullen geven. En die zekerheid is er tot op zekere hoogte gekomen door de beslissing dat we uit de kernenergie stappen op een bepaalde datum, en we het resultaat van hun R&D op dat moment dus nodig zullen hebben. Lijkt me allemaal nogal vanzelfsprekend.
# gepost door Luc Verhelst : woensdag, februari 23, 2005 12:24:00 a.m.